U wilt gouden of zilveren Maple Leaf munten kopen?

Als u wilt gaan beleggen dan zijn er verschillende mogelijkheden. Veel mensen beleggen in aandelen of obligaties. Dan zijn er nog de waaghalzen die beleggen in cryptomunten. Dit met alle risico’s van dien maar ook de kans om er in korte tijd flink aan te verdienen. Maar wilt u beleggen in iets wat qua risico vrij neutraal is, en bovendien ook nog mooi om te hebben? Dan kunt u investeren in Maple Leaf munten. Deze munten worden geslagen in zilver, goud, platina en palladium.

De ideale munt voor de belegger.

De Maple Leaf munt bevind zich eigenlijk wel in elke portefeuille van een belegger in edelmetaal. Omdat de munt is geslagen in een extreem hoog fijngehalte, namelijk .9999, is dit erg aantrekkelijk. De munt behoort tot één van de munten met het hoogste fijngehalte zilver, goud, palladium of platina ter wereld. De meeste munten worden geslagen in en rond de .9000 variant.

Daarnaast is voor een belegger verhandelbaarheid een must. Indien u snel wilt verkopen, wilt u niet op zoek gaan naar kopers omdat u een onbekende munt in handen heeft. Of omdat de handelaar alleen in lokale munten handelt. In elk land is de Maple Leaf bekend, en zult u kopers vinden voor uw gouden en/of zilveren Maple Leaf.

Een laatste reden waarom de beleggers en de handelaren ook voor deze Bullionmunt kiezen, zijn de veiligheidsaspecten. De Royal Canadian Mint is bekend vanwege zijn hoge beveiligingsstandaard en veiligheidsaspecten. Ook dit maakt deze zilveren en gouden Bullions erg betrouwbaar.

 

Zijn er risico’s verbonden aan de Maple Leaf?

Zoals bij iedere belegging bestaat ook bij investeren in de Maple Leaf het risico dat de waarde daalt en dat je dus bij verkoop verlies lijdt omdat de munten minder opleven dan je er zelf voor hebt betaald. Kijkt u echter naar de goudprijs en de zilverprijs, dan ziet u dan deze edelmetalen altijd een basis zijn geweest in tijden van crisis. Maar over het algemeen kunt u er op vertrouwen dat de waarde redelijk stabiel is.

Beleggen in goud en andere edelmetalen is echt niet alleen weggelegd voor investeerders die miljoenen beschikbaar hebben om te beleggen. Aangezien de prijs van een zilveren Maple Leaf, op dit moment, rond de € 17,00 ligt, is dit voor een ieder te betalen. De gouden Maple Leaf munten zijn natuurlijk iets duurder, maar zijn echter ook beschikbaar in kleinere gewichten. De kleinste Maple Leaf is 1 gram, en kost op dit moment rond de € 55,- De belegger met een iets groter budget, kan kiezen voor de 1oz (31,1 gram) versie. Keuze genoeg dus….

 

Wilt u meer lezen over beleggen in de Maple Leaf?

Als u meer wilt weten over deze bullion munt, kunt u alle informatie lezen over deze munt op onze Maple Leaf speciaal website. De infosite over Maple Leaf munten! Hier vertellen we hoe u uw investering kunt regelen en ook wat de eventuele risico’s zijn als je besluit om deze beleggers munten aan te schaffen. Behalve als belegging zijn deze munten gewoon mooi om te verzamelen. Het is dus zeker niet alleen bedoeld voor mensen die hun munten direct weer willen doorverkopen op het moment dat de waarde is gestegen.

Hopelijk tot snel!!!