Bent u in het bezit van gouden munten die u graag zou willen verkopen? Bent u bovendien op zoek naar een potentiële overnemer die verstand heeft van zaken? In dat geval is het altijd een aanrader om een beroep te doen op een professionele juwelier of goudinkoper bij u uit de buurt. Zo bent u immers pas echt altijd verzekerd van de best mogelijke afhandeling! 


Uw gouden munten verkopen? 

Heeft u ook één of meerdere gouden munten liggen die u wenst te verkopen? In dat geval is het dus de moeite waard om even contact op te nemen met een juwelier of goudinkoper. Hij of zij kan u meteen aangeven over welke waarde uw munten beschikken. De uitbetaling? Dit gebeurt doorgaans meteen. Het is mogelijk dat de uitbetaling wordt uitgevoerd in contanten, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van een bankoverschrijving. Let wel, grote geldbedragen zijn veelal uitsluitend mogelijk in overleg. 

Wat is bepalend voor de waarde van een gouden munt? 

Wist u dat een gouden munt meer waard kan zijn dan enkel en alleen de goudwaarde waarover ze beschikt? Het is namelijk zo dat een gouden munt ook een zekere verzamelwaarde kan hebben. Deze waarde kan zomaar (veel) hoger liggen dan de gewone goudwaarde. Dit verschil kan enkele tientallen, maar ook zomaar enkele duizenden euro’s bedragen. De exacte meerwaarde waar u op kunt rekenen is steeds afhankelijk van bijvoorbeeld de jaartallen evenals de kwaliteit. Hou er rekening mee dat een expert uw gouden munten altijd eerst zal willen zien vooraleer een concrete waardebepaling te geven. 

Hoe verloopt het taxeren van gouden munten? 

De manier waarop het taxeren van de gouden munten gebeurt is altijd afhankelijk van de partij waarbij u dit gaat doen. Bij menig aantal juweliers zult u worden ontvangen in een discrete ruimte. Hier worden de munten vervolgens getaxeerd waar u zelf ook bij bent. Tegelijkertijd beschikt u over de mogelijkheid om eventuele vragen te stellen. Het taxeren van de munten is in principe altijd vrijblijvend. Hierdoor heeft u steeds de mogelijkheid om over het bod van de juwelier of de goudinkoper na te denken.

Oud goud en oud zilver verkopen; vraag een bod aan Wat Bieden Wij.nl!!!