Heeft u één of misschien zelfs wel meerdere goudbaren in uw bezit welke u graag wenst te verkopen? Wilt u hiervoor een beroep doen op een professionele partij met kennis van zaken? In dat geval is het steeds de moeite waard om gebruik te maken van de diensten van een juwelier of goudinkoper van bij u in de buurt. Kies bovendien steeds voor een bedrijf met verstand van zaken en waar u bovendien op een prettige en persoonlijke manier geholpen wordt. Uiteraard spreekt het voor zich dat u ook een interessante prijs voor uw gouden baren moet kunnen krijgen. 


Hoe uw goudbaren verkopen?

Voor het verkopen van uw goudbaren kunt u dus een beroep doen op verschillende partijen. De goudbaren zullen vrijblijvend voor u worden getaxeerd. U moet er wel rekening mee houden dat verschillende partijen hun klanten vragen om op voorhand een afspraak te maken. Het geldbedrag dat gepaard gaat met de aankoop van uw gouden baren wordt in principe steeds contant uitbetaald. Indien u de voorkeur geeft aan een uitbetaling middels bankoverschrijving hoeft dat echter veelal geen probleem te zijn. Gaat het om grote hoeveelheden gouden baren waardoor het uitbetalingsbedrag stevig zal oplopen? Dan dient dit steeds in overleg te gebeuren. 

Een deskundige taxatie 

Het wordt in principe steeds aangeraden om voor het verkopen van uw goudbaren een beroep te doen op een ervaren partij. Op het ogenblik dat u een beroep doet op een bedrijf die reeds over een aanzienlijke ervaring beschikt in de wereld van de edelmetalen kunt u immers steeds rekenen op diverse voordelen. Niet alleen bent u op deze manier immers verzekerd van deskundig advies, daarnaast kunt u ook nog eens altijd rekenen op de meest interessante prijs. Enkele bekende fabrikanten van goudbaren die kunnen worden verkocht zijn bijvoorbeeld Umicore, Credit Suise evenals Heraeus. Goudbaren zijn uitgegeven in tal van verschillende gewichten. 

Wat zijn de bekendste goudbaar gewichten? 

De meest gebruikte eenheid voor goudbaren is de kilobaar. Een kilobaar welke is gekeurd bestaat voor 99,9 procent uit zuiver goud. De grootste goudstaaf die er op moment van schrijven bestaat weegt 12,5 kilogram. Het spreekt voor zich dat deze in het bijzonder worden gebruikt door banken en andere financiële instellingen. Deze goudbaren zijn tevens bij een goudwisselkantoor te verzilveren. 

Ook uw goudbaren verkopen? 

Zou u ook graag uw gouden baren willen verkopen? In dat geval dient er een compleet proces te worden doorlopen. In eerste instantie zal er een taxatie gebeuren van de gouden baren die u te koop aanbiedt. Wanneer dit is gebeurd kunt u op basis van het ontvangen voorstel beslissen of u daadwerkelijk tot verkoop over zult gaan of niet. In principe is een taxatie altijd vrijblijvend waardoor u dus niet verplicht bent om de goudbaren te verkopen. U heeft bijgevolg dus altijd voldoende tijd om hier goed over na te denken vooraleer een beslissing te nemen.

Oud goud en oud zilver verkopen; vraag een bod aan Wat Bieden Wij.nl!!!