Wanneer u woonachtig bent in Utrecht of omgeving en u van plan bent om een bepaalde hoeveelheid aan goud te verkopen spreekt het voor zich dat u daarvoor op zoek zult willen gaan naar een betrouwbaar adres. Dat is geen enkel probleem. Zowel in Utrecht als in haar onmiddellijke omgeving zijn immers tal van verschillende adressen terug te vinden waar u, uw goud kunt verkopen. In principe gaat het hierbij dan veelal om juweliers, maar dat neemt niet weg dat u eveneens een beroep kunt doen op edelmetaal specialisten. Bij deze laatste beschikt u overigens wellicht over het voordeel dat ze niet alleen maar oud, maar bijvoorbeeld ook oud zilver zullen accepteren.


Veel mensen uit Utrecht kiezen er voor om hun oud goud gewoon in de kast te laten liggen. Dat is echter helemaal niet interessant, want ze brengen er niets op! Door er voor te kiezen om met name uw oud goud te verkopen aan één van de verschillende juweliers of edelmetaal specialisten in Utrecht zult u kunnen vaststellen dat u hun waarde meteen kunt omzetten in keiharde cash. Het spreekt voor zich dat dit alleen maar interessant is!

Goud verkopen Utrecht

Wanneer we de evolutie van de goudprijs gaan bekijken kan er eigenlijk alleen maar worden vastgesteld dat de goudprijs de voorbije jaren aanzienlijk is gestegen. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat het op vandaag wellicht niet erg interessant is om nog te investeren in goud. Dit gezegd zijnde zorgt de hoge goudprijs er natuurlijk wel voor dat u over de mogelijkheid beschikt om uw oud goud op optimale wijze te verzilveren. Wel is het zo dat verschillende factoren van invloed zijn op de prijs die u voor uw oud goud kunt ontvangen, namelijk:

  • Het goudgehalte waarvan sprake is;
  • De mate waarin de goudprijs fluctueert;
  • De overnameprijs die de goudopkoper zelf in gedachten heeft;

Veel mensen uit Utrecht zijn zich niet meteen bewust van wat nu precies de actuele waarde is van het goud en zilver. Geldt dat ook voor u? In dat geval kunt u daarvoor een blik werpen bovenaan rechts deze website. Zo heeft u op z’n minst meteen een goede indicatie van wat de actuele goud- en zilverkoers nu precies is.

Goud inkopen Utrecht

Gaat u goud verkopen in Utrecht? In dat geval kunnen we u eigenlijk alleen maar aanraden om even langs te gaan bij verschillende juweliers en edelmetalen specialisten. (U kunt bijvoorbeeld ook nog een kijkje nemen op de site Juweliers Utrecht, een site met een overzicht van de Juweliers in Utrecht.) Dit niet in het minst omdat de overnameprijzen die worden gehanteerd vaak aanzienlijke verschillen kunnen vertonen. Het is bijvoorbeeld perfect mogelijk dat u bij de ene juwelier kunt rekenen op een overnameprijs van 18 euro per gram 14 karaat goud terwijl een andere juwelier u een mooie meerprijs kan aanbieden. Dit verschil kan bijvoorbeeld één euro per gram bedragen en ondanks het feit dat dit misschien een beperkt verschil lijkt kan dit bij grotere hoeveelheden al snel oplopen.

In ieder geval, bent u ook van plan om goud te verkopen in Utrecht? Dan mag het duidelijk zijn dat u maar beter altijd even de verschillende potentiële overnemers met elkaar kunt vergelijken. Tot slot nog een laatste tip, hou ook altijd rekening met de precieze kosten die doorberekend worden. Deze kunnen immers uw uiteindelijke opbrengst nog aanzienlijk beïnvloeden.