Er wordt sinds jaar en dag ongelofelijk veel gespeculeerd over de precieze waarde van het goud. Op regelmatige tijdstippen verschijnen er hier best interessante artikels over door mensen die over een uitstekende expertise beschikken met betrekking tot de goud- en edelmetalenmarkt. Een recent artikel komt bijvoorbeeld van de hand van Egon von Greyerz. von Greyerz is vermogensbeheerder evenals oprichter van ‘Matterhorn Asset Management’ welke is gevestigd in Zurich, Zwitserland. 

Egon von greyerz en 'De goudprijs is niet de prijs van goud'!In het artikel dat door von Greyerz is gepubliceerd staan enkele opvallende vaststellingen. Zo kan er bijvoorbeeld worden geconcludeerd dat de huidige goudprijs eigenlijk kan worden omschreven als niets anders dan een casino. De cijfers die door von Greyerz naar voor worden gehaald zijn dan ook ronduit verbazingwekkend. Het is dan ook moeilijk te vatten welke enorme bedragen er rondgaan binnen de sector van het goud. Ondanks het feit dat de goudmarkt globaal gezien wordt aanzien als een uiterst betrouwbare en solide markt is von Greyerz van mening dat een groot deel er van toch is gebaseerd op gebakken lucht. 

Stof tot nadenken 

Uit respect voor de inhoud van het artikel en het werk dat von Greyerz er in heeft gestopt gaan we hier uiteraard niet alles vertellen. We raden dan ook iedereen aan om even het gepubliceerde artikel zelf grondig door te nemen. Het moet gezegd dat de vaststellingen die zijn terug te vinden in het artikel in kwestie inderdaad stof vormt tot nadenken met betrekking tot alles wat er zich in de financiële wereld afspeelt. We geven alvast graag enkele concrete voorbeelden: 

  • Hebben we uiteindelijk iets geleerd van de financiële crisissen van 1998 & 2008? 
  • Waar is de goudprijs nu eigenlijk echt op gebaseerd? 
  • Wat doen de centrale banken op dit eigenste ogenblik precies? 
  • Op welke manier beleggen de grootste beleggers precies in goud? 

Bovenstaande zaken zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die aan bod komen in het artikel van von Greyerz. Deze zaken zullen er stuk voor stuk voor zorgen dat u als persoon die belegt in goud over een aantal zaken gaat nadenken. Als we rekening houden met de bevindingen van von Greyerz en we daarop vertrouwen zouden we eigenlijk alleen maar kunnen concluderen dat de prijs van het goud alleen maar (verder) omhoog kan. 

Persoonlijke mening 

Het spreekt voor zich dat de inhoud van het artikel van von Greyerz persoonlijk getint is. Dit maakt dat het in de praktijk louter een opiniestuk is van één enkele persoon. Toch zijn wij van Goudverkopeninkoop.nl van mening dat er in het artikel ongelofelijk veel waarheden zijn terug te vinden waar elke belegger in goud vandaag de dag even bij stil zou moeten blijven staan. Dat geldt overigens niet alleen voor mensen die beleggen in goud. Ook iedereen met iets of wat interesse in het financiële systeem doet er eigenlijk goed aan om zich even in dit artikel te verdiepen. Zoals bij alle verschillende sectoren en aspecten van het leven het geval is spreekt het namelijk voor zich dat een grondige kennis altijd noodzakelijk is! 

Wilt u ook graag het bewuste artikel lezen? DAN IS DAT HIER MOGELIJK! Het originele artikel van von Greyerz is terug te vinden op diens website van GoldSwitzerland.

U ziet het; wij van goudverkopeninkoop.nl proberen u ook informatief te informeren over de prijs van goud!