Op het ogenblik dat er sprake is van antiek gouden voorwerpen gaat het doorgaans om sieraden, (zak)horloges of allerhande andere kleine voorwerpen. Bent u in het bezit van zo’n voorwerp en zou u eventueel wel tot verkoop over willen gaan? In dat geval is het altijd een goed idee om uw voorwerpen even te laten taxeren door een juwelier of een goudinkoper bij u in de buurt. Het verkopen van uw antiek goud kan u in de praktijk immers heel wat geld opleveren!


Antiek goud verkopen

Uw juwelier in de buurt beschikt over de mogelijkheid om uw antiek goud te taxeren en aan te kopen. Veel mensen denken dat defect antiek goud niet meer zo eenvoudig kan worden verkocht, maar niets is minder waar. Ook defecte sieraden of andere antiek gouden spullen zijn perfect te verkopen. Op basis van de vaststellingen die door uw juwelier worden gedaan zal hij of zij een bepaalde waarde kunnen aangeven. Bent u tevreden over de bepaalde waarde en wilt u daarvoor bijgevolg wel verkopen? In dat geval kan er een directe uitbetaling plaatsvinden. Deze uitbetaling kan doorgaans gebeuren in contanten, maar ook door middel van een bankoverschrijving. Grote contante geldbedragen zijn veelal uitsluitend in overleg mogelijk.

Antiek goud in dagelijks gebruik 

Antiek goud kan in principe in de meest uiteenlopende vormen voorkomen. Het kan hierbij niet alleen gaan om sieraden, maar ook om bijvoorbeeld (zak)horloges. Niet alleen op vandaag, maar zeker ook vroeger was goud bijzonder kostbaar. Sieraden werden dan ook vaak uitsluitend gedragen bij echt bijzondere gelegenheden. Het ging hierbij dan om een bruiloft of om bijvoorbeeld het bezoek aan de kerk op zondag. De heren droegen hun zakhorloge steeds in combinatie met een kostuum.

Goud of verguld?

Beschikt u over meerdere gouden voorwerpen welke door u niet (meer) worden gebruikt? Hecht u bovendien ook helemaal geen waarde aan deze voorwerpen? In dat geval is het mogelijks de moeite waard om te overwegen om ze te verkopen. De opbrengst die deze verkoop met zich meebrengt kan dan vervolgens worden geïnvesteerd in iets anders waar u wel plezier van kunt hebben. Beschikt u wel over één of meerdere voorwerpen, maar twijfelt u of deze echt zijn gemaakt van goud of bijvoorbeeld gewoon zijn verguld? In dat geval kan een professionele en ervaren taxateur u precies vertellen hoe de vork in de steel zit.

Vrijblijvende taxatie

Bent u benieuwd naar de exacte waarde van uw voorwerpen van antiek goud? In dat geval is het altijd mogelijk om een vrijblijvende afspraak te maken met een juwelier bij u in de buurt. Wilt u uiteindelijk de getaxeerde voorwerpen ook daadwerkelijk verkopen? In dat geval zal de waarde daarvan meteen contant of door middel van een bankoverboeking worden uitbetaald. U moet er alleen wel bij stil blijven staan dat het uitbetalen van grote geldbedragen doorgaans uitsluitend mogelijk is in overleg.

Oud goud en oud zilver verkopen; vraag een bod aan Wat Bieden Wij.nl!!!